Általános Szerződési Feltételek

Cég név: Top-Tyre Kft.
Székhely: 2072 Zsámbék Petőfi u. 20.
Telephelyeink:
1158 Budapest Késmárk u. 9.
1154 Budapest Szentmihályi út 100.
Telefonszám: 06-1-410-7102, 06-1-415-1200
Fax: 06-1-415-2079
Adószám: 10965003-2-13
Csomagküldő nyilvántartási szám: C/003 668

Megrendelés

A Gumibolt.hu (eladó) internetes áruházában azok vásárolhatnak, akik elfogadják jelen üzletszabályzatot! A kiválasztott terméket a megrendelő űrlap kitöltésével tudja megrendelni. Az űrlap kitöltése után az áruház automatikusan e-mailt küld a vásárlás részleteivel.

A Gumibolt.hu internetes áruházban a vásárlás kizárólag interneten lehetséges. Az áruházban látható termékek ára az adott árucikk bruttó vételára, amely az általános forgalmi adót tartalmazza.

A webáruházban szereplő gumik és felnik árai minimum két darab termék rendelésére vonatkoznak automatikusan, egy darab terméknél a beszerezhetőség és pótólhatóság miatt az árak változhatnak, esetleg a rendelést nem minden esetben tudjuk teljesíteni. Ezt minden esetben a telefonos rendelés visszaigazolásnál jelezzük.

A könnyűfém felniknél feltüntetett ár tartalmazza a tehermentesítő gyűrűk árát. A könnyűfém felniknél feltűntetett ár a kerékcsavarok árát nem tartalmazza!

Az esetleges adatrögzítési hibákért felelőséget nem vállalunk!

Fizetés

A megrendelt termékek árát a vevő a termék átvételekor az eladó telephelyén, vagy házhoz szállítás esetén a futárnak készpénzben fizeti. Speciális termékek esetén cégünk előleg megfizetése esetén vállal teljesítést.

Házhoz szállítás / áru átvétele

A megrendelt termékeket belföldön házhoz szállítjuk, vagy telephelyünkön a meghirdetett nyitvatartási időn belül átvehető. Házhoz szállítás esetén az eladó telefonon tájékoztatja a vásárlót a teljesítés napjáról. Az áru átvételekor a vevő elismervénnyel vagy a számla aláírásával igazolja a hiánytalan és sérülésmentes teljesítést.

A vásárlástól való elállás joga

A megrendelt termékek kézhez vételétől számított 14 napon belül vásárlóinknak joguk van indoklás nélkül elállni vásárlási szándékuktól. Ebben az esetben az eladó köteles a termékért kifizetett vételárat visszatéríteni a vásárlónak legkésőbb az elállást, illetve a termék visszaszolgáltatását követő harminc napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint a termék visszajuttatásának költségeit is a vevő viseli.

Kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni.

A termék sérüléséből adódó költségek a vevőt terhelik.

Használt terméket a vásárlástól való elállás keretén belül nem áll módunkban visszavenni.

A vásárlástól való elállás joga csak magánszemélyekre vonatkozik.

Garancia, szavatosság

Az eladó, az általa eladott termékre a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve.

A szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

Amennyiben az átvett árucikk hibás, vagy a szállítás során megsérült, azt az eladó díjmentesen kicseréli, ha erre bármely okból nincs lehetőség, a kifizetett vételárat visszafizeti. Az árucikk cseréje csak az eredeti csomagolás és a mellékelt okmányok megléte esetén lehetséges. Az eladó a megvásárolt terméket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak.

A jótállási idő kezdete a számla dátuma és amennyiben a termék mellett nincs külön jótállási jegy, akkor a számla egyben a jótállási jegy is. A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályokban rögzített szavatossági idő jár.

Személy, kisteher és terepjáró gumiabroncsok esetében a garancia csak akkor érvényesíthető, amennyiben az abroncsot átlagos használati körülmények között üzemeltetik, és a felszerelésre valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat továbbá a gyártó előírásait betartják. Garanciális igény érvényesítésének feltétele a szakműhelyben történő felszerelés igazolása.

A garancia érvényesítésének helye: 1154 Budapest Szentmihályi u. 100.

Szélsőséges út és használati körülmények esetében az eladó fenntartja a jogot a garanciális felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására.

A garanciális igény nem érvényesíthető:

  • helytelen tárolás miatti hibákra
  • a jármű vagy tartozékainak hibája, pl. helytelen futómű beállítás stb. által okozott hibákra
  • a vonatkozó szabványok, és a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési- vagy üzemeltetési hibákra
  • javított abroncsokra
  • nem a rendeltetés szerinti célra használt abroncsok meghibásodására
  • baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibákra
  • versenyzés, sebességi vagy egyéb kísérleti használat közben bekövetkező hibákra

Személyes adatok

A vevők személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. A eladó a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak (futárszolgálat) átadja. Az alvállalkozók az eladó által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni.

Termékeink, és a hozzá tartozó információk

Áruházunk szerteágazó termék palettát kínál vásárlói számára, egyre több területet lefedő, folyamatosan bővülő termék kínálattal. A honlapon szereplő termékek frissítését kollégáink nap mint nap folyamatosan végzik, párhuzamosan az új termékek / termékcsoportok feltöltésével. Azonban a rendkívül időigényes feladat végrehajtása közben sajnos gyakorta szerepelnek az oldalon készlethiány vagy kifutott termék nélküli jelzéssel valójában már nem elérhető termékek is.

Az oldalon szereplő képek és szöveges információk tartalmazhatnak elírásokat, pontatlan vagy hibás adatokat, melyekért sajnos felelősséget vállalni nem áll módunkban. A képek nem minden esetben azonosak teljes mértékben a termékkel.